2014. május 23., péntek

A felsős rajz szakkörösök alkotásaiból

Még a tanév elején ugrottunk neki egy nagy méretű szalagképnek. Eleinte igen lelkesen dolgozott rajta az egész felsős rajz szakkörös társaság, volt, hogy alig fértünk köré, mert olyan sokan akartak egy kis részt maguknak a munkából. Aztán, ahogy az lenni szokott, a lelkesedés alábbhagyott, s a vége előtt kifulladt. Így a mű teljes befejezése a kicsikre maradt, akik szintén lelkesen álltak neki a munkának, de a végeredmény nem minden felsős tetszését nyerte el. Ezért aztán néha, ha úgy tartotta kedvük, egy-két emberke mindig akadt, aki továbbfejlesztette a falra már felragasztott festményt.







A következő feladat ötletét a Printeresten találtam. Elkészítése nem igényel  túl nagy ügyességet, viszont a végeredmény igen látványos, így a gyerekek többsége nagyon szívesen dolgozott rajta. Jó minőségű, szép színekkel bíró olajpasztell készlet (zsírkréta) mindenképpen kell hozzá.




Bencsik Adél

Csuz Vivien 5.o.

Csépány Hanna 5.o.

Csomor Patrícia 7.o

Csaba Tamás 7.o.

Tatár Virág 5.o.

Tatár Vivien 7.o
Az újságpapír, mint egy kép alkotóeleme mindig érdekes téma a festészetben, grafikában. A betűk alkotta folt  izgalmas felületét használtuk ki ezeken a képeken:


Liziczai Fruzsina 5.o.


Csomor Patrcia 7.o.

Vámos Viktória 7.o.

Csuz Vivien

Vas Nóra 5.o.

Tatár Vivien 7.o.


Valódi viaszos batikot már többet is készítettünk az elmúlt években a rajz szakkörökön. Igaz, a nagyobb lélegzetű munkák csak a nagyon elszánt szakköröseimnél váltak be, a  legtöbb gyereknél az egyszerű és látványos kötözéses batik volt inkább a  testhezálló feladat. Viszont papírbatikot még eddig sosem csináltunk.  Őszintén megvallva, azért nem, mert hiába kutattam, nem tudtam rájönni, hogyan készül. Egészen mostanáig. Mert, hogy végre sikerült rábukkannom az elkészítés módjára. A következő posztban majd be is mutatom ezt a gyerekek segítségével. Addig is itt láthatók az eddig elkészült munkák.


Polyák Lilla 8.o.


Cseplye Tímea 5.o.

Bencsik Adél 7.o.

Rusznyák Nelli 5.o.

Kis Hanna 5.o.

Bedross Kinga 5.o.

Egri Róbert 5.o.

Csomor Patrícia 5.o.

Vas Nóra 5.o.

Vámos Viki 7.o.

Tatár Virág 5.o.
Balázs Barbara 5.o.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése